MAFIA 2 DEMO – as good as you can get!


Mafia 2 The Game
Mafia 2 The Game

Свято наближається, свято наближаться – 27 серпня вже не за горами, а, отже, і реліз другої частини гангстерської саги “Мафія 2”. Сьогодні ж нас порадували демкою, що теж непогано, оскільки в ній можна пройти цілу місію, потестувати “драйвабіліті” крутих тачок, потусуватися містом (карта все ж обмежена, але щоб скласти враження вистачає цілком), пробігтися по магазинах, подебоширити в барі чи подратувати поліцаїв, послухати офігенський музон по радіо врешті-решт.

Ну що ж – з того, що видно на демо гра вийшла так як і очікувалося – просто бомба. Найкращий рецепт, який тільки можна було порекомендувати розробникам – це взяти оригінал та дослухатися до гейм-ком’юніті з тим, щоб окрім планових покращень, реалізувати ще й задумки найбільш популярних модів до першої частини. На щастя, з точки зору гейм-плею, стилістики та графіки вони так і зробили. Гра виглядає і відчувається дуже і дуже класно. Не знаю, наскільки Емпайр Бей схожий на NY (я в NY тільки транзитом вночі був), але на типовий американський мегаполіс він подібний дуже сильно – широкі хай-веї, скай-лайн на горизонті, і купа дрібних деталей, по яких видно наскільки наполегливо потрудився колектив 2K Czech. Найцікавіше – вся ця краса бігає із середнім фрейм-рейтом 39-42 на моєму старенькому Core2Duo E7300/4Gb/ATI Radeon 4850 1Gb/Windows7 – причому в рідному розширенні 1680х1050 на високих налаштуваннях + анізотропне фільтрування 16х! GTA4, наприклад так не вмів – окрім звичних “гальм” та середніх налаштувань якості, часом ще й паскудив картинку незрозумілими артефактами.

Let's get cracking :)

Let's get cracking 🙂

Першу “Мафію” крім графіки і бомбезної атмосфери любили (та й досі люблять :)) за класний сюжет, який увібрав у себе все краще з мафіозної класики і дав гравцям можливість відчути себе “в шкурі” практикуючого  мафіозі. Тому будемо надіятися, що і тут сюжет буде вигідно підкреслювати всі позитиви, а дрібні недоліки будуть сприйматися ігровою громадою на рівні правил гри.

Тепер про те, як встановити і запустити демку:

1)Встановіть Steam та створити собі обліковий запис (обов’язково його активуйте через мейл)

2)Завантажте гру або зі Steam (розділ Демо і далі пошук) або за оцим лінком(розмір ~1Гб)

3)Якщо завантажили файл через прямий лінк, то почніть завантаження в Steam та дочекайтеся поки статус завантаження з’явиться в списку ігр

4)Вийдіть зі Steam (повністю, вважайте на процеси – він може або зависнути або ви можете лише його згорнути замість виходу)

5)Розпакуйте вміст архіву (а саме – папку “mafia ii – public demo“) за шляхом “[шлях до каталогу Steam]\Steam\steamapps\common\” – перезаписуйте всі файли.

6)Включіть Steam та в опціях гри (закладка “Local Files”) виберіть “Verify integrity of game cache”.

7)Після перевірки цілісності, запускайте гру – Steam, можливо, захоче докачати оновлення DirectX чи PhysX, тому не хвилюйтеся, якщо це дещо потриває.

8)Можна грати, але зверніть увагу на таймер – маєте тільки 10 хвилин, щоб пройти місію. Він обходиться  оцим патчем. Скачуєте, запускаєте, вказуєте шлях до файлу Mafia2.exe ([шлях до Steam]\Steam\steamapps\common\mafia ii – public demo\pc\) і натискаєте кнопку “Patch” – тоді таймер зупиниться і в вас буде купа часу дослідити відкриту розробниками карту.

Презентація вдалася, тепер лишилося дочекатись виходу повної версії і вперед за колекційними виданнями – kapish, amico 🙂 ?

2 thoughts on “MAFIA 2 DEMO – as good as you can get!

  1. та не дуже.. якщо в випадку GTA 3 vs MAFIA була явна перевага Mafia (imho), то тут вийшло навпаки – GTA4 цікавіша і жвавіша за MAFIA2 – дуже вже там відчутно бажання нажитися на аддонах, історія досить заїжджена.. ну і загального драйву в процесі гри якось все меншає і меншає. нажаль..

Залишити коментар